Neden MitoZops ?
➔ Modern uygulamalarda kullanıcılar ile iletişim için mutlaka SMS mesajı, PUSH mesajı, gerçek zamanlı mesajlaşma gibi gereksinimler oluşmaktadır.
➔ Uygulama sahibi kurumlar, kullanıcılarla kesintisiz ve uygulamanın gerek duyduğu senaryolara göre farklı mesaj türleri üzerinden iletişimi sürdürmek istemektedir.
➔ Uygulama geliştiren kurumların odaklandıkları iş alanı dışında mesajlaşma için ayrıca geliştirme yapması hem zor hem de maliyetli olmaktadır.
MitoZops Aşağıdaki Hizmetleri sağlamaktadır
● Gerçek Zamanlı Mesajlaşma (Realtime Online Chat) yönetimi,
● Birleşik PUSH mesaj yönetimi,
● SMS mesaj yönetimi,
● Makinalar arası (Machine 2 Machine (M2M)) mesajlaşma yönetimi
● Email yönetimi
● Helper bot – Yakında
Gerçek Zamanlı Mesajlaşma (Realtime Online Chat)
Gerçek zamanlı mesajlaşma için geliştirilmiş bir çözümdür. Bu çözümün genel özellikleri aşağıdaki gibidir;
1. Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılabilir. Gerçek bir bulut uygulamasıdır.
2. Mesajlasma için kanallar (grup) açılabilir.
Bu kanallar aşağıdaki özelliklere sahip olabilir;
2.a) Umuma Açık Grup: Bu kanallara giriş yapmış tüm kullanıcılar bağlanabilir. Mesaj gönderebilir ve okuyabilirler.
2.b) Özel Grup: Sadece yetkili kullanıcılar kanala üye olabilirler. Mesaj gönderebilir ve okuyabilirler.
2.c) Görünmez Özel Grup: Sadece kanala davet edilenler tarafından görülebilir ve sadece üye olan kullanıcılar mesaj gönderebilir ve okuyabilirler.
2.d) Genel Anons Grubu: Kanalda yetkili olan kullanıcılar mesaj gönderebilir ve abone olan diğer kullanıcılar sadece mesajları okuyabilirler.
2.e) Özel Anons Grubu: Kanalda yetkili olan kullanıcılar mesaj gönderebilir ve abone olan diğer kullanıcılar sadece mesajları okuyabilirler.
2.f) Görünmez Özel Anons Grubu: Kanal görünmez durumdadır. Kanalda yetkili olan kullanıcılar mesaj gönderebilir ve abone olan diğer kullanıcılar sadece mesajları okuyabilirler.
Bu şekilde, çok geniş bir kurum yetki ağacı kurgulanabilir ve kullanıcılar yetkilendirilmedikleri sürece diğer kullanıcıları göremezler. Örneğin, kurumdaki değişik bölümlerdeki görevli tüm müdürler tek bir kanala üye yapılabilirler.
3. Kanala üye olanların, daha sonra kanala erişimi yasaklanabilir. Yasakları kaldırılabilir.
4. Üyeler tanımlanan yetki kuralına göre birbirlerine abonelik talebinde bulunabilirler.
Örnek: Sadece X kurumundaki birimlerde görevli olanlar birbirlerini birimlerine göre görebilsin şeklinde tanımlamak mümkündür.
5. Tanımlanmış yetkililer, kullanıcıları üye olmak üzere kanallara davet gönderebilirler.
6. Üyenin “offline” veya “online” olma durumu diğer üyeler tarafından görülebilir.
7. Mesajlar tanımlanan herhangi bir alıcı uygulamaya iletilebilirler. 8. Her üyenin abonesi olduğu bir üye listesi sistemde tutulmaktadır. 9. İstenmesi halinde, mobil olan kullanıcılara mesajlar, aynı zamanda PUSH mesajı olarak iletilmektedir. 10. Sistemde gönderilen mesajlar 30 gün boyunca tutulmaktadır. 11. Mesajlarda emoji kullanılabilir.
Birleşik PUSH Mesaj Yönetimi
Mobil cihazlara Google Firebase ve Apple APN üzerinden yapılan her PUSH mesajı gönderimi bu kurumların sunucuları üzerinden geçmektedir. Çözümümüz ile mobil cihazlara yerel veri merkezinden PUSH gönderimi yapmak mümkün olacaktır *.
* Bu özellik, yeterli miktarda donanım kaynağı planlanarak kullanılabilir. Donanımsal ölçekleme gerektirir.
PUSH mesajı gönderilirken aynı zamanda çok detaylı segmente etmek de mümkün olmaktadır. Cihaz bilgileri dışında etiketleme (tag) kullanılarak seçilen gruptaki kullanıcılara topluca PUSH mesajı gönderimi yapılabilir.
Segmentasyon
• Segmentasyon sayesinde kullanıcıları çok detaylı olarak sınıflandırmak olanaklıdır. Örnek: “Ankara ilinde yaşayan, doğum yılı 1980 ve 1982 arası olan, evli olan, “iphone 5” cihazı kullanan ve cinsiyeti erkek olanlar”, şeklinde sınıflandırmalar yapılabilir.
• Aynı segmentasyon, daha sonra PUSH, SMS, M2M mesajlarında kullanılabilir.
SMS Mesaj Yönetimi
Toplu SMS gönderimi gibi senaryolarda kullanılabileceği gibi, özellikle uygulamaların bir iş akışı dahilinde göndereceği SMS mesajları için düşünülmüştür. İstek halinde, yerli bir GSM kurumu ile çalışma yapılarak tamamen yerli bir çözüm üretilebilir.
Örnek: 2FA Kullanıcının yetkilendirme için gönderilen SMS mesajını uygulamaya girmesi.
Makinadan Makinaya Mesaj (M2M) Yönetimi
MQTT standartı ile IOT (internet of things) cihazlarına abone (subscriber) olabilir ve verilen senaryoya göre gelen mesajların dağıtımını yapabilir.
● Bu özelliğin geliştirilmesinde halen bir kurum ile ortak çalışma yapılmaktadır.